Leefstijlcoach Sneek

"Er is weinig zo waardevol als een goede gezondheid". 

De meeste mensen weten wel wat goed voor ons is: meer bewegen, gezonder eten, minder stress, je hersenen uitdagen, goed slapen, minder alcohol drinken en niet roken. Het echte mysterie is dus niet wát je moet doen, maar hoe je zo’n gezonde leefstijl een leven lang volhoudt. Er zijn verschillende strategieën om de ongezonde prikkels in onze dagelijkse omgeving te omzeilen. Hoe sterker jouw fysieke en emotionele veerkracht is, hoe meer controle je krijgt over je leven. Wil je hier meer over weten? Bel of app me gerust. Ik beantwoord graag je vragen. 

Leefstijlverandering

Voor elke verandering is een bewustzijn nodig. Tijdens een uitvoerig casusgesprek wordt helder waar je staat en waar je naartoe wilt. Interne attributie, innerlijke drang en een stukje discipline zijn belangrijke eigenschappen die je korte en lange termijn doelen sterk zullen beïnvloeden. Ik reik je hiervoor de handvatten die je nodig hebt zodat je blijvend de regie over jouw leven kan voeren.

Voor wie is leefstijl coaching geschikt? 

Iedereen met leefstijl gerelateerde klachten kan hulp inschakelen van een leefstijlcoach. Naast de reguliere zorg kiezen steeds meer mensen voor complementaire ondersteuning van een leefstijlcoach. Alle welvaartsziekten die onder andere voortvloeien uit een ongezonde leefstijl kunnen goed behandeld worden, zowel fysiek als mentaal gerelateerde klachten. We kijken gezamenlijk naar jouw voeding en beweegpatroon, maar ook naar slaap, stress en je omgeving. Ik fungeer als gids waarbij jij in controle blijft en je eigen keuzes blijft maken. Hoe meer je zelf ontdekt, hoe beter de nieuwe informatie beklijft. 

Massage

Een ontspanningsmassage kan een hele mooie aanvulling zijn op jouw leefstijltraject. Het voordeel hiervan is dat het barrières wegneemt zodat je dichter bij je gevoelens en onderbewuste komt. Gedragspatronen worden sneller herkent en het praten over moeilijke thema's wordt makkelijker in een staat van mentale en lichamelijke rust.

*Een massagebehandeling kan ook los geboekt worden.

Ontspanningsmassage 60 minuten - €65,00
Stoelmassage                 30 minuten - €25,00

Onbewerkte plantaardige voeding 

Een onbewerkt plantaardig voedingspatroon kan veel gezondheidswinst opleveren. Naast de macronutriënten, kijken we naar manieren om jouw eetpatroon te verreiken met micronutriënten zoals; polyfenolen, vezels, vitaminen, mineralen, sporenelementen en fytochemicaliën.  

Je geeft zelf aan waar jij je goed bij voelt en waar jij achter staat. Ik werk liever met jouw mogelijkheden dan dat ik een eetpatroon voorschotel die niet vol te houden is. Het doel is een gebalanceerd voedingspatroon te integreren die je moeiteloos een leven lang vol kan houden. 

De adviezen die op deze website staan vermeld zijn niet ter vervanging van medisch advies en dienen ook niet ter vervanging van medicijnen. Het eventueel afbouwen van bepaalde medicatie gebeurt uitsluitend in overleg met de behandelende arts.